Осъдиха на смърт пакистанци, пребили до смърт бременна жена
Осъдиха на смърт пакистанци, пребили до смърт бременна жена / Thinkstock/Getty Images

Пакистански съд постанови смъртни наказания на четирима мъже за убийството на жена, омъжила се против желанието на семейството си, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на съдебен служител.

Бременната Фарзана Первин беше пребита до смърт от баща си и други роднини пред сградата на съд в източния град Лахор на 27 май. Бащата се предаде на полицията след убийството.

Жената отивала към съда в Лахор във връзка с дело за отвличане, заведено от семейството й срещу нея и съпруга й. Един от нападателите твърдял, че е съпруг на Первин - по думите му тя се омъжила за друг, без да се разведе с него.

На смърт бяха осъдени бащата на жената, двама нейни братя и мъжа, който претендирал да е неин съпруг. Друг мъж беше осъден на 10 години затвор.

Пакистан е на едно от първите места в света по насилие срещу жени. Уредените бракове са норма при консервативните пакистанци и стотици жени са убивани всяка година при т.нар. убийства на честта, извършвани от съпрузи или роднини като наказание за предполагаемо прелюбодеяние или други забранени сексуални действия, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: БТА