Освобождават до дни задържания в Либия представител на Лукойл
Освобождават до дни задържания в Либия представител на Лукойл / netinfo
Задържаният в Либия сътрудник на руската правителствена компания "Лукойл" Александър Циганков ще бъде освободен в близките дни, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки руския министър на външните работи, който завърши посещението си в Либия.

Лавров уточни, че арестуването на Циганков е свързано с недоразумение и този въпрос ще бъде разрешен в близките няколко дни. Руският дипломат номер едно допълни, че е получил уверенията на либийската държава за разрешаването на случая Циганков.

По повод евентуална среща на върха на руския президент Владимир Путин с либийския държавен глава Муамар Кадафи Лавров каза, че тя ще се осъществи, след като двете страни приключат предварителните преговори по ключово важни въпроси. Лавров допълни, че срещата ще трябва да бъде добре подготвена и на нея ще бъде подписан внушителен пакет от споразумения в областта на икономиката, политиката и отбраната.

Лавров предаде по време на визитата си в Либия и послание от Путин за Муамар Кадафи. По повод срещата си с Кадафи той каза, че е видял в лицето на либийския лидер "човек с богат опит, който съзнава много добре каква отговорност носи за страната си". "Кадафи разбира каква е ролята на Либия както в Африка, така и на международната сцена", допълни Лавров.