Осем ранени в Кайро след обстрел с камъни
Осем ранени в Кайро след обстрел с камъни / снимки: Reuters

Осем души бяха ранени, след като противници и поддръжници на египетското правителство се замеряха с камъни в Кайро, недалеч от мястото, на което се състоя голяма протестна демонстрация, предаде ДПА, позовавайки се на очевидци.

Междувременно египетските сили за сигурност задържаха за притежание на оръжие и подстрекаване срещу правителството 20 души, които впоследствие предадоха на военните.

Най-малко 5000 души са били ранени в Египет от началото на размириците на 25 януари, съобщи министърът на здравеопазването Ахмед Фарид, цитиран от ДПА.
85 от тях все още са в болница, уточни Фарид. Той допълни, че осем души са загинали и около 900 са били ранени при избухналите в сряда сблъсъци между привърженици и противници на президента Хосни Мубарак.

Осем ранени в Кайро след обстрел с камъни
netinfo

По данни на ООН приблизително 300 човека са убити от началото на безредиците в Египет - повечето в ожесточените сблъсъци с полицията миналата седмица.

Десетки хиляди египтяни се събраха на централния площад "Тахрир" в египетската столица Кайро за единайсетия ден на протести с искане за незабавна оставка на президента Хосни Мубарак.

По-рано в интервю за американската телевизия Ей Би Си египетският президент Хосни Мубарак заяви, че се опасява от хаос в Египет, ако подаде оставка и че иска да напусне поста, но не може, предаде Ройтерс. „Омръзна ми. След 62 години в служба на обществото вече съм уморен. Искам да си тръгна", каза държавният глава. Мубарак, който се намира в строго охранявания си президентски дворец в Кайро, заяви, че е обезпокоен от кървавите сблъсъци между про и антиправителствени демонстранти, станали миналата нощ по време на протестите и подчерта, че неговото правителство не носи вина за тях.