Охрана за двамата служители, объркали пликовете за най-добър филм на "Оскарите". Браян Кълинан и Марта Руиз са получили серия от заплахи за убийство в социалните мрежи след гафа и се страхуват за живота си, съобщава NOVA. На двамата са били назначени бодигардове, след като в интернет се появиха снимки на семействата им и домашните им адреси. Вчера стана ясно, че Кълинан и Руиз повече няма да работят за престижната церемония, но няма да бъдат уволнени. Грешката им беше определена като най-грандиозната в 89-годишната история на "Оскарите".

Извинение за "Лунна светлина", "La La Land", Уорън Бийти и Фей Дънауей

Гафът на Оскарите
Guliver/Getty Images

Счетоводителите от "Прайсуотърхаус Купърс" Брайън Кулинан и Марта Руиз са отговаряли за пликовете с имената на победителите в отделните категории на церемонията в неделя. Кулинан е туитнал снимка на актрисата Ема Стоун, направена зад кулисите броени минути преди да връчи погрешен плик за най-добър филм на представящите тази награда актьори Уорън Бийти и Фей Дънауей. Разсейването на Кулинан е станало причина за това объркване.

Как се стигна до гафа на Оскарите? TMZ твърди, че знае отговора

Вчера президентката на американската Академия за кинематографично изкуство и наука Черил Бун Айзъкс заяви, че Кулинън и Руиз повече няма да работят в церемонията на "Оскар"-ите, предаде Асошиейтед прес. Те обаче няма да бъдат уволнени.

"Лунна светлина", а не "La La Land", спечели Оскар за най-добър филм (ВИДЕО)

Гафът на Оскарите
Guliver/Getty Images

Бун Айзъкс добави, че отношенията между Академията за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите "Оскар", и "Прайсуотърхаус Купърс", която отговаря за логистиката по връчването им, все още е предмет на преразглеждане.
БТА