/ Guliver/Getty Images
Снегът наруши придвижването в Централна Англия и Северен Уелс, като стана причина за отменянето на полети, затварянето на пътища и катастрофи, предаде АП.
 
Летището в Бирмингам и лондонското "Станстед" анулираха полети, тъй като пистите не бяха почистени. И двете аерогари посъветваха пътниците да се свържат с авиокомпаниите си за повече информация.
 

БГНЕС


Автомагистрала М1, основната между Лондон и североизточната част на Англия, бе частично затворена в района на Лестършър. Полицията в Уелс препоръча да се пътува само по неотложни причини на фона на неспиращия снеговалеж, който се очаква да продължи през целия ден.
 
Според специализирания портал Airlive, цитиран от ТАСС, летищата в Бирмингам и Уест Мидландс, както и лондонското "Лутън", са преустановили работа. Аерогарите в Амстердам, Женева, Франкфурт и лондонските "Хийтроу" и "Станстед" пък са ограничили приема на полети.
 

Guliver/Getty Images


По информация на Би Би Си това е направено, за да се почисти снегът от пистите. Обилният снеговалеж е довел до спиране и на част от метрото в Лондон, причинил е проблеми на спортни събития и задръствания по пътищата на Англия.
 
Над 10 влакови линии отчитат закъснения. Заради лошото време е отменен мач по ръгби в Лондон, допълва Ройтерс.
БТА