/ Guliver/Getty Images
Семейството на Тупак Шакур е наело известния адвокат Алекс Спиро, за да проучи дали Диди (Шон Комбс) е замесен в убийството на легендарния рапър през 1996 г. Въпреки че Диди от години е обект на слухове за поръчката на убийството на Тупак, той никога не е бил обвинен.

С оглед на нарастващите криминални обвинения срещу Диди, включително обвинение за трафик на хора и рекет, семейството на Тупак настоява случаят да бъде разгледан отново. Адвокатът Алекс Спиро, който в момента защитава кмета на Ню Йорк Ерик Адамс по обвинения в подкуп, и екипът му са наети, за да разследват евентуалната връзка на Диди с престъплението.

27 години по-късно: Арестуваха бивш гангстер за убийството на Тупак Шакур

Според източници от Court TV, семейството на Тупак се надява, че Спиро може да открие доказателства, които прокурорите и детективите от полицията на Лос Анджелис не са успели да намерят. Адвокатът стана известен тази година, след като успя да осигури свободата на актьора Алек Болдуин по време на процеса за фаталната стрелба на снимачната площадка на филма "Rust".
 

Пъф Деди
Guliver/Getty Images


В настоящата си роля Спиро ще се занимава с известната хип-хоп вражда от 90-те години между Тупак и Диди, подхранена от конфликта между рапърите от Източното и Западното крайбрежие на САЩ. На Източното крайбрежие бяха Диди и Notorious B.I.G., докато Тупак беше лице на Западното крайбрежие.

През септември 1996 г. Тупак беше убит при стрелба от движещ се автомобил в Лас Вегас. Много от феновете му обвиниха хора от Източното крайбрежие, включително Диди, за убийството. След повече от две десетилетия на спекулации, миналата година Дуейн Кийт Дейвис, известен като Кийфи Ди, беше обвинен за участие в стрелбата. Той очаква процес.

Обискираха имоти на хип-хоп изпълнителя Шон "Диди" Комбс

Дейвис, който е единственият обвинен за убийството на Тупак, по-рано е твърдял, че Диди е бил заговорник в случая. Според показания на детектив по време на процеса, Дейвис е твърдял, че Марион "Суг" Найт, който е шофирал колата, в която Тупак е бил застрелян, е казвал на хората, че Диди е "отговорен, ако не пряко, то косвено за убийството на неговия добър приятел".

Само месеци след смъртта на Тупак, Notorious B.I.G. също беше убит при стрелба от движещ се автомобил в Лос Анджелис – инцидент, който се смята за отмъщение от Западното крайбрежие.

Един от детективите, разследвали случая, Грег Кейдинг, наскоро даде интервю за подкаста на Daily Mail "Процесът срещу Диди". В него той обсъди последните обвинения срещу Диди и разкри, че истинският му характер "най-накрая излиза наяве". Фил Карсън, пенсиониран агент на ФБР, който е работил по случая в продължение на две години, твърди, че Диди, който се е возил в автомобила пред джипа, в който е бил Notorious B.I.G в нощта, когато е бил застрелян, е бил истинската мишена.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Daily Mail