наводнение Ню Орлиънс
наводнение Ню Орлиънс / Gulliver/Getty Images
Повече от 40 души са в неизвестност
Най-малко 14 души станаха жертви на свлачище, предизвикано от проливните дъждове в Западен Камерун, съобщиха днес местните власти, цитирани от ДПА, предаде БТА. 

Има информация за още 40 души, които са затрупани под земята, след активизиралото се снощи свлачище в град Бафусам в Западната провинция, където протича спасителна акция, каза губернаторът на провинцията Ава Фонка Аугустин пред ДПА.

"Засега може да потвърдим за 14 жертви. Повече от 40 души са в неизвестност, и може да потвърдим, че са затрупани", каза губернаторът, според който броят на жертвите може да нарасне.
 

Южна Африка на ръба на водна криза


Най-малко 28 000 души останаха без подслон в Централноафриканската република (ЦАР) вследствие на най-голямото от 20 години наводнение, съобщиха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на служители на Червения кръст.
 

Наводнения в Саудитска Арабия, има жертви


"Много жилища са разрушени, а цели квартали наводнени", заяви ръководителят на филиала на Червения кръст в ЦАР пастор Антуан Мбаобого.
 

Най-малко осем души станаха жертва на проливните дъждове в Япония


Изливащите се без прекъсване вече седмица порои предизвикаха сериозно покачване на водите на река Убанги и нейните притоци. Наводнението засегна силно столицата Банги, разположена на брега на Убанги. По много от улиците на столицата, чието население е около милион жители, хората се придвижват с лодки. Голяма част от кварталите на града са наводнени, нанесени са сериозни щети както на обществени, така и на жилищни постройки. В Банги не достига пречистена питейна вода.