Най-малко трима души загинаха и 31 бяха ранени при атентат в Афганистан
Най-малко трима души загинаха и 31 бяха ранени при атентат в Афганистан / снимка: Reuters

Най-малко трима души загинаха и 31 бяха ранени при самоубийствен атентат с кола-бомба в Южен Афганистан, предаде Асошиейтед прес. Сред загиналите е и едно дете.

Атентатор-самоубиец взриви зареден с експлозиви автомобил пред входа на хуманитарен офис в Лашкар Гах, столица на провинция Хелманд, заяви Дауд Ахмади, говорител на провинциалния губернатор. Най-малко 31 души били ранени при взрива и сградата е почти разрушена, уточни Ахмади.

Атентатът бил насочен срещу автомобили на спонсорирания от НАТО Провинциален екип за възстановяване, които минавали по това време край сградата, предава БТА. В автомобилите имало чужденци, заяви Ахмади, но не потвърди дали те са сред жертвите.

Ракета, изстреляна от талибански бунтовници, уби жена и детето й в източен Афганистан.

Бунтовници изстреляли ракетата при сблъсъци вчера с войници от афганистанската армия, които се опитвали да ги прогонят от района Аласей в провинция Каписа, заяви началникът на канцеларията на провинциалния губернатор. Афганистанският президент Хамид Карзай и командващият на силите на НАТО в Афганистан ген. Джон Алън, осъдиха нападението на бунтовниците, взело цивилни жертви.