Руската полиция задържа най-малко 118 демонстранти в центъра на Москва, където хиляди хора излязоха да протестират срещу корупцията в държавата, предаде Ройтерс. Полицията използва лютив спрей срещу демонстрантите в руската столица.

Протести в Русия имаше и в края на март (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над 200 души бяха арестувани по време на неразрешен от властите опозиционен митинг в Санкт Петербург, посочва Асошиейтед прес.

По-рано през деня органите на реда арестуваха опозиционния лидер Алексей Навални.
Той е задържан, защото е публикувал в интернет призиви за преместване на "мероприятие на опозицията" от разрешеното място на булевард "Сахаров" на неразрешено място - на улица "Тверская". Изготвените в полицейския участък документи за административни нарушения ще бъдат предадени в съда.

Преди това съпругата на Навални - Юлия, написа в Туитър, че той е бил арестуван половин час преди началото на опозиционната демонстрация, предаде Асошиейтед прес.

Алексей Навални
Алексей Навални БГНЕС

Говорителка на руския опозиционен активист съобщи също в Туитър, че той е бил задържан пред дома си на път за протестната проява. По думите на говорителката Кира Ярмиш в неговия московски офис е било прекъснато електричеството.

Близо 1000 човека се събраха в градския парк "Марсово поле" на протест, който беше част от свиканите от Навални демонстрации в Русия.
 
БТА