/ iStock/Getty Images
Кевин Хауърд наблюдава как живота му се разпада, когато съпругата му, с която са женени от 12 години, се развежда с него. Малко по-късно той открива, че тя му изневерява със свой колега, а съдия в Северна Каролина осъжда любовника да му плати 750 000 долара обезщетение, съобщават американските медии.

Тя ми каза, че иска развод защото работя твърде много и не съм до нея“, заяви Хауърд пред местната телевизия WITN. Наетият от него частен детектив обаче установява, че съпругата му има връзка със свой колега, когото Хауърд познава.

Тези звезди са рекордьори по сключени бракове (ВИДЕО)

Така измаменият съпруг завежда дело в съда съгласно закон от 1800 г. – период, в който съпругите са се смятали за собственост на мъжа. Законът е в сила само в още пет американски щата – Хавай, Мисисипи, Ню Мексико, Южна Дакота и Юта. Той позволява на един от съпрузите да съди друг човек, ако смята, че той е причина за разтрогване на брака вследствие на „грешни или злонамерени действия“.

Заведох делото, защото смятам, че е важно хората да разберат, че свещения съюз на брака е важен, особено сега, в този век, когато хората поставят под съмнение морала на всички“, казва Хауърд пред телевизия WITN.

Хъркането може да доведе до развод

Адвокатът му Синди Милс има поне един такъв случай годишно. През 2010 година на един от нейните клиенти по подобно дело е присъдено обезщетение в размер на 5.9 милиона долара.

Същата година съдът в Северна Каролина присъжда 9 милиона долара за жена, която повдига обвинения срещу любовницата на съпруга си, че е станала причина за прекратяване на 33-годишния им брак.
БГНЕС