/ iStock/Getty Images
Голяма експлозия разтърси американския град Хюстън, Тексас, днес рано сутринта, информира АФП. Шокирани жители се събудиха преди зори от нея, като някои от къщите бяха силно повредени, прозорци бяха взривени и върху хората се срутиха тавани.

Пожарната служба в Хюстън съобщи, че един човек е откаран в болница, а пожарникари, спешни служби и полиция се намират на местопроизшествието.



Полицията определи инцидента като "експлозия в сграда" и спря целия трафик около района в северозападната част на града.

Си Ен Ен съобщи, че взривът е избухнал около 4:15 часа сутринта, добавяйки, че се е случило при производствен процес на 28 километра северозападно от центъра на Хюстън.

Появиха се видео кадри от охранителна камера, които показват огромен взрив и огнена топка, издигаща се във въздуха.



"Ситуацията все още не е под контрол. Понастоящем не е дадена заповед за евакуация", туитва градският шеф на пожарната Самуел Пена. „Ще ви информираме за възможната причина за експлозията, веднага щом имаме конкретна информация.“

Почти всяка къща в района е с големи щети като счупени прозорци и повредени гаражни врати, съобщи на своя уебсайт местният новинарски канал KPRC 2.

Разби се всеки прозорец в къщата ни. Разбиха се всички врат тук, разрушиха се покриви и стени и не знаем какво е… Тук е военна зона", каза жителят Марк Брейди пред медията.

„Цялата къща е съсипана. Целият таван се срина върху нас. Всички бяхме хванати в капан и едно семейство дойде и ни помогна да излезем“, сподели друг жител.

Повече от час след експлозията видео от дрон показа дим и пламъци, издигащи се от мястото на взрива.