Моряци забелязали останки в Атлантика, вероятно от изчезналия Еърбъс
Моряци забелязали останки в Атлантика, вероятно от изчезналия Еърбъс / снимка: БГНЕС

Екипажът на френския товарен кораб "Дус Франс" е забелязал останки, носещи се по водите на Атлантическия океан в района, където се предполага, че се е разбил изчезналият самолет на "Ер Франс", предаде ДПА, като се позова на бразилски медии.
   
Товарният кораб забелязал останките в същия район близо до бреговете на Сенегал, където пилот на бразилските авиолинии ТАМ също забелязал горящи отломки рано в понеделник.
   
Пилотът съобщи, че е видял оранжеви петна, които може да са били горящи останки. Това станало по същото време, когато полет 447 на "Ер Франс" изчезнал от радарите в 2,15 часа по Гринуич в понеделник.

Бразилските военновъздушни сили откриха дребни отломки от самолет в Атлантическия океан, на 650 км североизточно от остров Фернандо ди Нороня, но не могат да потвърдят дали са от изчезналия френски "Ербъс" А 330, предаде Франс прес.
  
След откритите отломки има седалка, заяви пред журналисти говорител на ВВС. Докато не бъде намерена отломка със сериен номер или опознавателен знак, не може да се каже от какъв самолет е, добави говорителят.

Няколко бразилски самолета издирват заедно с френски и други самолети остатъци от изчезналия в Атлантическия океан френски "Ербъс", припомня АФП.