/ БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел се е срещнала днес с дъщерята на американския президент Иванка Тръмп в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщиха ДПА и ТАСС.
 
"Беше удоволствие отново да се срещна с канцлера Меркел. При разговора ни научих много от нея и очаквам с нетърпение да продължим да работим заедно", написа Иванка Тръмп в Туитър, публикувайки снимка от срещата.
 
Дъщерята на американския президент и високопоставен съветник на Белия дом, нарече германския лидер "страхотен защитник" на правата на жените в областта на професионалното образование и икономика.

Иванка Тръмп
БГНЕС

Заедно със съпруга си Джаред Къшнър, Иванка пристигна вчера в Мюнхен за участие в Мюнхенската конференция по сигурността.
 
На дамска закуска днес сутринта, на която участваха няколко жени с топ лидерска роля, включително управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, Тръмп говори за подкрепата за жените в бизнеса. Вчера тя се срещна и с германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен и представи инициатива, насочена към подпомагане на жените в развиващите се страни, която до 2025 г. трябва да осигури американска помощ за 50 милиона жени в най-бедните държави.
БТА