Лордове сменяли закони срещу пари в кеш?
Лордове сменяли закони срещу пари в кеш? / БГНЕС

Британският премиер Гордън Браун определи като много сериозни обвиненията, че четирима членове на Камарата на лордовете били готови да приемат подкупи в замяна на промени в законопроекти, предаде Франс прес.

Важно е да не влияем на разследването, но става въпрос за много тежки обвинения, заяви лидерът на Лейбъристката партия на пресконференция. Ще бъдат предприети всички необходими действия. Решени сме да разнищим какво се е случило, допълни той.

Според британския вестник "Сънди таймс", цитиран от БТА и БГНЕС, четирима лордове, сред които двама бивши министри от управляващата партия, били приели да помогнат за промени в законопроекти в замяна на суми от 24 000 до 120 000 британски лири годишно.

Репортери на вестника се представили за пратеници на чуждестранен бизнесмен, който искал да отвори верига магазини и да получи данъчни облекчения. Репортерите под прикритие отправили предложения към десетима лордове от различни партии, като само четирима отговорили положително.

Вчера лидерката на Камарата на лордовете - баронеса Джанет Роял обяви започването на вътрешно разследване и също определи обвиненията като много сериозни. Четиримата лордове, срещу които бяха отправени обвиненията, отричат да са замесени в корупция.