тайфун
тайфун / iStock/Getty Images
Екип на китайските спасителни служби днес откри дванайсет тела във водите югозападно от Хонконг, съобщи местна медия, предаде Ройтерс.

Предполага се, че телата са на хора от екипажа на потъналия преди няколко дни инженерен кораб, попаднал в епицентъра на тайфуна Чаба.

Морските власти в южната провинция Гуандун засилват усилията си за идентифицирането на телата, които са намерени на около 50 морски мили от мястото, където е потънал инженерният кораб.

Близо 30 моряци са в неизвестност след корабокрушение в Южнокитайско море

Четирима от членовете на екипажа са спасени, но властите предупредиха, че има минимален шанс да открият останалите живи

Седем самолета и стотици лодки и риболовни кораби са се присъединили към оперативно-издирвателните действия, съобщиха от местна телевизия.

Корабът с 30-членен екипаж бил пуснал котва във водите близо до Янцзян в провинция Гуандун, когато веригата на котвата се скъсала.

Първият за тази година тайфун в Китай, премина покрай Хонконг, но предизвика силни дъждове и бурен вятър в южните провинции, които са наводнени от седмици, заради проливните дъждове и гръмотевичните бури в региона.

Тайфунът Чаба отслабна и се превърна в тропическа депресия, но все още се очаква да донесе проливни дъждове през следващите няколко дни в централните и южни региони, преди да се насочи на север, съобщиха китайски метеоролози.
 
БТА