Кейт Мидълтън е диагностицирана с рак, съобщи Би Би Си.

Тя публикува видео изявление, в което съобщава за болестта.

Разследват опит за достъп до медицинското досие на Кейт Мидълтън

Принцесата на Уелс казва, че е в ранен стадий на лечение, след като при тестове след операцията ѝ е открит рак. Във видеото Катрин признава, че това е "огромен шок" след "невероятно тежките няколко месеца". Но тя изпрати положително послание, като каза: "Аз съм добре и ставам по-силна всеки ден".
От думите ѝ става ясно, че по време на коремната ѝ операция през януари не е било известно, че има рак. "Изследванията след операцията установиха наличие на рак. Поради това моят медицински екип ме посъветва да се подложа на курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение“, каза принцесата.

Мистерия около здравoсловното състояние на Кейт Мидълтън: Какво премълчава Бъкингамският дворец

Тя добави: "Отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луис по начин, който е подходящ за тях, и да ги уверим, че ще се оправя".

Gulliver/Getty Images

По думите на Кейт сега семейството ѝ се нуждае от "малко време, пространство и уединение".

"Подкрепата на Уилям ми дава увереност. Както и любовта, подкрепата и добротата, които ми показаха толкова много от вас. Това означава много и за двама ни", изрази благодарност принцесата на Уелс.

/Getty Images

Видеообръщението дойде след седмици на спекулации, разпространявани в социалните медии, относно нейното местонахождение и здравословно състояние, след като през януари беше хоспитализирана за неуточнена коремна операция.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
 
BBC