/ БГНЕС
Снимката на сирийско бебе, загубило едното си око след въздушен удар, нанесен от силите на режима, е в центъра на нова кампания за солидарност в социалните мрежи.

Много интернет потребители споделят снимка на самите себе си, в която закриват с ръка едно от очите си, предаде Франс прес.
От няколко дни хаштагът "#СолидарностСКарим" (#Solidarity with Karim) е все по-споделян в Туитър и Фейсбук, след кампания, започната от фотографи на свободна практика в Източна Гута, последния бастион на бунтовниците близо до Дамаск.

Жертвите на конфликта в Сирия са над 340 000

При въздушен удар в този регион на 29 октомври бебето, което тогава е на 40 дни, е тежко ранено в едното око, а майка му е убита, съобщиха семейството му и лекарят, който се е грижил за него.

Карим от Сирия
БГНЕС

Кампанията стигна до Съвета за сигурност на ООН. Постоянният представител на Великобритания Матю Райкрофт публикува снимка на самия себе си, седнал на кръглата маса и криещ окото си с ръка.
"Предупреждаваме за опасностите от бездействието, което води до смъртта на още хора. Още училища ще бъдат бомбардирани. Още деца ще бъдат ранени", пише Райкрофт в туита, който придружава снимката.

Карим от Сирия
БГНЕС


Той призовава за слагане на "край на бомбардировките и обсадата на Източна Гута". Турски министри, чиято страна подкрепя в Сирия бунтовниците срещу режима на президента Башар ал Асад, също публикуваха в Туитър снимки на раненото бебе.

БТА