Кадафи е обкръжен и залавянето му е въпрос на време
Кадафи е обкръжен и залавянето му е въпрос на време / Reuters

Говорителят на военния съвет на либийските бунтовници в Триполи Анис Шариф каза, че силите на Преходния национален съвет (ПНС) обкръжават Муамар Кадафи и е въпрос на време той да бъде заловен или убит, предаде ДПА. Шариф не разкри къде се намира сваленият либийски лидер, но заяви, че Кадафи все още е в Либия.

"Кадафи е хванат в капан в район с радиус от 60 км, обграден от силите на ПНС. Той не може да се измъкне", каза Шариф, като добави, че бунтовниците се готвят да заловят или убият Кадафи.

Шариф заяви, че Кадафи е бил проследен с помощта на високи технологии и разузнавателни сведения, предава БТА. Говорителят на Кадафи Муса Ибрахим обяви по-рано, че сваленият либийски лидер не е напуснал страната и че е в добро физическо и духовно състояние.

Ибрахим направи това изявление ден, след като конвой от автомобили пресече границата на Либия с Нигер. Това породи слухове, че с колите пътуват високопоставени представители на сваления режим, сред които евентуално самият Кадафи.

Властите в Нигер потвърдиха, че са разрешили на шефа на либийската служба за вътрешна сигурност при управлението на Кадафи Мансур Дао да влезе в страната.

Кадафи е обкръжен и залавянето му е въпрос на време
netinfo