/ iStock/Getty Images
Известният британски композитор Андрю Лойд Уебър сравни с пияни шофьори хората, които отказват да се ваксинират срещу коронавируса, пише в. "Индипендънт".

Седемдесет и три годишният Уебър, познат с работата си над хитови продукции като "Фантомът на операта" и "Исус Христос суперзвезда", също така нарече въпросните индивиди "егоисти".

По думите на Андрю Лойд Уебър тези хора оказват негативно въздействие върху "работата и живота" на останалите и излагат на риск правителствената "пътна карта" за излизане на Великобритания от локдауна.

"Погледнете го по този начин. Можете просто да си кажете: "Бих искал да изляза да пийна тази вечер, след това да се кача на автомобила и да подкарам към дома, и случайно да убия някого", заяви Уебър, визирайки безотговорността на индивидите, отказващи да се ваксинират.

"Мисля, че неотдавна кралицата се изрази много добре, когато каза, че в тази ситуация трябва да мислим не само за себе си, но и за другите", допълни композиторът.

Андрю Лойд Уебър освен това не спести похвали за ваксините, наричайки ги "много ефективни" и като цяло "невероятно безопасни".
БТА