/ iStock/Getty Images
Израел откри ваксинационен център в бар, в който се предлага безплатно питие на всеки, който се имунизира, пише в. "Дейли мейл".

Целта на акцията е да се насърчат младите хора да вземат участие във ваксинационната кампания на страната. Пъбът "Джения" в Тел Авив беше затворен дълго време по време на пандемията. Но той отвори врати, за да могат в неговите помещения да се извършват ваксинации. Четиридесет и три процента от населението на страната вече получи най-малко една доза от ваксината на Пфайзер, припомня изданието.

Но инжекции бяха поставяни предимно на по-възрастните хора, докато младите, които са по-малко изложени на инфекцията, нехаеха за ваксината.
Пъбът, който беше преобразен във временен имунизационен център, дава на всеки младеж жетони след прилагането на ваксината, с които да си закупи безплатно питие по свой избор на бара.

Много млади хора се възползваха от бонуса, за да получат първата си доза "Пфайзер" и безплатно шотче. Израел е първенец по проценти на ваксинираното население и сега усилията са да се включат във ваксинационната кампания и рисковите групи от населението. Започна да се увеличава броят на младежите, попадащи в болница заради Ковид, като мнозинството от тях не са били ваксинирани. Според последни изследвания една имунизационна доза с "Пфайзер" осигурява 85-процентна защита от 2 до 4 седмици след първата инжекция.
БТА