/ Istock
Сред хилядите израелски военни резервисти, призовани за служба, са Ури Минцер и Елинор Йосефин, които снощи организираха импровизирана сватбена церемония, преди да се явят във военните си части, предаде израелската новинарска агенция ТПС.

Младата двойка беше на почивка в Тайланд, когато "Хамас" изненада Израел с опустошителна атака. След това двойката се прибра у дома.

"Мислил съм за този момент хиляди пъти, но никога не съм си го представял по този начин", каза Минцер. "Надявам се, че скоро ще можем да организираме пълноценна сватба, каквато всъщност искаме. Бях благословен да се влюбя в най-добрата си приятелка и тя е моето минало, настояще и бъдеще".

Двамата дадоха обетите си в присъствието на родителите си и малка група близки под традиционен сватбен балдахин в Шохам, в централен Израел.

Днес говорителят на Израелските сили за отбрана Даниел Хагари заяви, че 300 000 резервисти са мобилизирани за служба. Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) "никога не са мобилизирали толкова много резервисти толкова бързо – 300 000 резервисти за 48 часа", каза Хагари. Равинът Давид Став, който бракосъчета двойкатa, заяви, че "не всеки ден се жени двойка в навечерието на заминаването си на война и този брак е доказателство за силата на тяхната връзка, също е и показател на любовта им един към друг, към страната и към еврейската нация."

"Най-искрената ни молитва е домът, който ще построят и ще ги приюти за много години напред. Въпреки че сватбата беше много малка, ние се надяваме и се молим, че с Божията помощ, когато двамата се завърнат благополучно, ще можем да се радваме на голямо тържество с много приятели и роднини", добави равинът.
Габриела Иванова/БТА