Изоставеното в гората японче беше изписано от болницата като герой
Изоставеното в гората японче беше изписано от болницата като герой / netinfo

Детето, изоставено за назидание от родителите си в гора на остров Хокайдо в Япония, бе изписано от болница като герой, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Спасители търсят дете, изоставено в гора в Япония

7-годишният Ямато Таноока бе открит в полигон на националните сили за самоотбрана, където 6 дни се спотайвал в една от постройките.

Откриха живо изоставеното преди 6 дни в гора японско дете

При изписването си малчуганът носеше на главата черна бейзболна шапка. Той поздрави без притеснения събралите се хора. В ръката си държеше бейзболна топка с автографи от медицинския персонал, който го бе приел. Ямато бе отведен от баща си със семейния автомобил. Срещу родителите няма да бъдат повдигнати обвинения за престъпно нехайство спрямо детето.

 

На 28 май Ямато, по-голямата му сестра и родителите им се разхождали, но майката и бащата загубили търпение заради поведението на малчугана, който хвърлял камъни по автомобили и минувачи. Когато поели по обратния път към дома, родителите накарали Ямато да слезе от колата и го оставили край пътя в гората, преди да изминат около 500 метра с автомобила. След това незабавно се върнали на мястото, където оставили момчето, но то вече не било там.