Спасители търсят дете, изоставено в гора в Япония
Спасители търсят дете, изоставено в гора в Япония / ThinkStock/Getty Images

Спасители на остров Хокайдо в Япония търсят 7-годишно дете, което родителите му оставили само в гората за назидание преди три дни, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

През уикенда родителите съобщили в полицията, че детето им е изчезнало. Те първоначално уверили, че то се загубило по време на планински преход. Впоследствие обаче признали, че искали да го накажат, като го изоставят в гората.

Китайско пеленаче, родено със заешка уста, оцеля осем дни в кутия под земята

Детето Ямато Таноока, по-голямата му сестра и родителите им са разхождали, но майката и бащата загубили търпение заради поведението на малчугана, който хвърлял камъни по автомобили и минувачи, оповестиха от полицията.

Когато поели по обратния път към дома, родителите накарали Ямато да слезе от колата и го оставали край пътя в гората, преди да изминат около 500 метра с автомобила.

Бебе на 23 месеца почина от горещините, след като беше изоставено в кола от своя баща

"Те увериха, че незабавно се върнали на мястото, където оставили момчето, но то вече не било там", поясни говорител на полицията.

Властите в Нанае изразиха загрижеността си за съдбата на малчугана, тъй като той е изоставен в планински район, където рядко минават автомобили, но често се срещат мечки.

Източник: БТА