/ iStock/Getty Images
Полицията в Индонезия издирва заподозрени ислямски екстремисти за зверското убийство на четирима души, които според правозащитни групи са християни, предаде Ройтерс.

Десет екстремисти, свързани с "терористична група", обезглавиха една от жертвите и разрязаха гърлата на останалите, след което подпалиха домовете им в село на остров Сулавеси вчера, каза говорителят на националната полиция Ави Сетийоно по телевизионния канал Метро ТВ.

Той не даде обяснение за мотивацията на нападателите, но съобщи, че в преследването терористите ще се включат около 100 души на място. Пречка пред разследването обаче може да се окаже фактът, че селото се намира в отдалечен планински район в централната част на островната провинция, добави говорителят.

"Това нападение е поредна сериозна ескалация на насилието срещу християнското малцинство в Индонезия", каза пред Ройтерс Андреас Харсоно - експерт от международната правозащитна организация "Хюман райтс уоч".

Индонезия е най-голямата в света мюсюлманска държава.

Гомар Гултом - шеф на Общността на църквите в Индонезия, каза, че жертвите са християни и призова властите да разкрият извършителите.
БГНЕС