/ iStock/Getty Images
Индийското министерство на здравеопазването съобщи за под 92 хиляди нови случая на коронавирус и над 3400 починали в страната през последното денонощие, предаде Ройтерс.

СЗО: Няма нов виетнамски вариант на коронавируса

Запазва се тенденцията за отслабване на епидемичната вълна, която връхлетя Индия през пролетта, отчасти заради появата на т. нар. индийски вариант на коронавируса, вече наричан Делта.

В нейния пик в началото на миналия месец броят на новите случаи на коронавирус на денонощие надхвърляше 400 хиляди. Тази седмица обаче те вече са под 100 хиляди.

През последните дни властите в редица индийски щати пристъпиха към смекчаване на ограничителните мерки, въведени с цел овладяване на новата епидемична вълна.

Индия отново с рекорден брой новозаразени и близо 3500 жертви на коронавируса

Общият брой на потвърдените заразени в Индия, с население от повече от 1,3 милиарда души, достигна 29,3 милиона. Страната е на второ място в света по този показател след Съединените щати.

Смъртните случаи, свързани с коронавируса, са над 363 хиляди. Индия е на трето място в мрачната статистика след САЩ и Бразилия. В пика на епидемичната вълна броят на починалите за денонощие надхвърляше 4000.
БТА