И Австрия пропищя от сексуални посегателства в новогодишната нощ (ВИДЕО)
И Австрия пропищя от сексуални посегателства в новогодишната нощ (ВИДЕО) / Thinkstock/Getty Images

Полицията в австрийския град Инсбрук издирва група мъже с чуждестранен произход, след като жени подадоха жалби за сексуален тормоз в новогодишната нощ, съобщи местният в. „Тиролер тагесцайтунг".

Групови сексуални посегателства над жени потресоха Индия (ВИДЕО)

Подадени са 19 жалби от жени на възраст между 19 и 25 години. Те съобщават, че са били атакувани от група от десетина чужденци в центъра на града. Мъжете заобикаляли младите жени и безцеремонно ги опипвали.

Групата е действала между 23.30 и 1.30 ч. в новогодишната нощ, когато по улиците било особено многолюдно. Някои от нападанията са заснети от камери за наблюдение, но качеството на кадрите е лошо. Част от пострадалите жени се опитали да снимат нападателите си, но и тези снимки са с ниско качество.

Прекратиха почти половината от делата за нападения срещу жени в Кьолн

Нападнати са пет австрийки, три италианки, две германки и една швейцарка. Началникът на градската полиция Мартин Кирхлер заяви, че според описанията на жените, нападателите са били или от Централна и Южна Азия, или от Северна Африка.

Произшествията в Инсбрук напомнят на масовите нападения преди година на площада около катедралата в германския град Кьолн и други градове в Германия, когато пострадалите жени бяха повече от 1200.

Източник: БГНЕС