/ БГНЕС
6-годишно момче е в тежко, но стабилно състояние в болница, след като беше изхвърлено от 10-ия етаж на галерията за модерно изкуство Тейт в Лондон, съобщава Би Би Си. Сигнал за инцидента е подаден до Спешна помощ в 14.40 часа местно време в неделя. На мястото са пристигнали две противопожарни коли и 10 патрулки на полицията, съобщи NOVA.
"В един момент чух викове, хората започнаха да тичат. Първото ми усещане беше "Господи, нещо става". Грабнах детето си и хукнах към изхода, но се сблъсках с жена, която крещеше "синът ми, синът ми", разказва Олга Малчевска, която е очевидец на случилото се.

Детето паднало върху тавана на 5-тия етаж, след като полетяло от платформа за наблюдение. То е откарано в болница с хеликоптер в критично състояние.

Момченцето е било турист от Франция, доведено в британската столица от родителите си, пише Би Би Си, предаде БГНЕС.

17-годишен младеж е арестуван по подозрение в опит за убийство. Полицията няма данни, че той е познавал детето. Мотивите му също не са ясни.

Тежка гума падна върху дете на площадка за фитнес

От галерията обявиха, че ще съдействат на полицията за разрешаването на случая.

Галерията е една от най-известните туристическите атракции, като миналата година е била посетена от над 5,9 млн. туристи.
nova.bg