/ iStock/Getty Images
Кметът на Закинтос предизвика възмущение, тъй като нарекъл хората с увреждания „осакатени“, „безполезни“ и без умения, съобщава Keep Talking Greece.

Кметът Никитас Аретакис използва тези срамни определения по време на онлайн конференция с членове на компанията за вода и електроенергия на Закинтос (DEYAZ) на 20 ноември.

На дневен ред било и наемането на хора от уязвими групи, които отдавна са безработни и на възраст 55-67 години, които се нуждаят от социални вноски, за да могат да се пенсионират.Такова набиране на работа чрез гръцката агенция по заетостта се субсидира от държавата.

Кметът казва на събеседника си: „Такъв хаос ли искате в компанията? Да наемете субсидирани, които нямат представа за бизнеса, които работят за определено време и след това напускат, които нямат организация и чакате бизнеса да продължи?

Със субсидирани хора и хора, които не могат да работят, осакатени, DEYAZ ще продължи напред, така ли? DEYAZ ще продължи с осакатени хора, така ли?”. Записани кадри от онлайн конференцията с изявленията на Аретакис бяха показани от Open TV във вторник сутринта. Кметът не реагирал на обаждане от телевизията.

Дори да не е за инвалиди, а за възрастни хора или представители на уязвими групи, пак такива думи са неприемливи, коментира Keep Talking Greece. От Open TV казват, че за случая има подадена информация до министерствата на вътрешните работи и труда.
БГНЕС