Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Григор Димитров разби Томи Пол (САЩ) с 3:0 (6:4; 6:3; 6:1) само за час и 53 минути и се класира за втория кръг на US Open. Българинът взе сладък реванш от американеца за драматичното си отпадане на Australian open през тази година, припомня Gong.bg. Най-добрият български тенисист не остави никакви възможности на съперника си. В следващия кръг Димитров ще играе срещу Мартон Фучович, от когото отпадна на преместения от Синсинати в Ню Йорк Мастърс преди седмица.

Григор Димитров с първа победа след тежките за него месеци (ВИДЕО)

US Open се провежда при изключително строги мерки за сигурност и социална дистанция като тенисистите са настанени в самостоятелни апартаменти и са задължени да бъдат с маска навсякъде извън корта. Храната им се носи в стаята, като се оставя пред вратата, за да се избягват контакти.

Гришо остана без книжка и получи солена глоба за превишена скорост

Някои тенисисти, след които и Григор Димитров са наели самостоятелни къщи в района на комплекса.

Няколко часа по-рано Цветана Пиронкова направи успешно завръщане на корта след над 3-годишна пауза, като победи рускинята Людмила Самсонова с 6-2, 6-3 в първия кръг на Откритото първенство на САЩ. За Пиронкова това бе първи мач от Уимбълдън 2017 насам, като в този период тя временно спря тениса и стана майка.

Букмейкърите не даваха голям шанс на пловдивчанката за успех срещу Самсонова след толкова дълго отсъствие, но тя демонстрира класата и опита си, стигайки до чист успех след час и 20 минути игра. Пиронкова бе стабилна на собствен сервис, като допусна само един пробив, а от своя страна взе подаването на съперничката си четири пъти. Тя реализира 15 печеливши удара срещу 13 непредизвикани грешки, за да преодолее първия кръг в Ню Йорк за седми път в кариерата си.

Във втория кръг Пиронкова ще има много тежка задача срещу бившата номер 1 в света и двукратна победителка в турнирите от Големия шлем Гарбине Мугуруса от Испания, която победи японката Нао Хибино с 6-4, 6-4.

Другата ни представителка в женската схема Виктория Томова отпадна след загуба от 22-та поставена в схемата Аманда Анисимова с 5-7, 5-7.