Гергов купи 95% от сръбски рекламно-медиен гигант
Гергов купи 95% от сръбски рекламно-медиен гигант / БГНЕС

В последно време в сръбските медии и в кулоарите на рекламно-медийния бизнес се спекулира колко процента от рекламния гигант Дайрект медия на бившия вече белградски кмет Драган Джилас е купил българският бизнесмен Красимир Гергов. Прогнозите се движеха от 15 до 49 процента наред с твърдения, че Джилас е задържал контролния пакет акции до информациите уж от сигурни източници, че сделката е политическа манипулация на Джилас, който като лидер на опозиционната Демократическа партия под натиск трябва да се освободи от бизнеса си, който боде в очи.

Медийният бос Красимир Гергов днес реши дилемите на анализаторите и медийните спекуланти - той заяви, че е купил 95 процента от Дайрект медия и напомни, че ще бъдат завършени много скоро всички детайли около покупката. Гергов още в интервю подчерта, че очаква Дайрект медия да се превърне в лидер в областта на медиите и рекламния пазар в Югоизточна Европа. На въпрос дали се страхува за инвестицията си той заяви, че вярва, че Сърбия е правова държава, която навлиза в сериозни процеси и реформи по пътя към евроинтеграциите.

Някои медии в Белград дори поставиха сензационно заглавие под тази информация: "Президентът е гарант за моята инвестиция".

Гергов не съобщава и досега за каква сума е купил рекламно-медийната агенция на Драган Джилас, който се оплакваше преди време, че не може да намери купувач. Вероятно сега сделката с Красимир Гергов може да се нарече шестица от тотото и за Джилас, и за сръбското медийно-рекламно пространство, ако се съди по възторжените оценки на белградските медии. Те рядко имат добри думи за българските бизнесмени, които досега работеха в Сърбия, но затова пък наричат Гергов българския гений за бизнес, собственик на най-голямата рекламна агенция и едно от най-красивите голф игрища на планетата, човек, който е тежък най-малко стотина милиона, но още по-важно от това, че е един от най-влиятелните хора в света. В рамките на сръбските критерии пък за Гергов е залепен етикетът "най-търсения човек в Сърбия".