Филмират историята за спасяването на децата от пещерата в Тайланд

/ БГНЕС
Две компании спорят за правата за филмиране на драматичната история около спасяването на малките футболисти от пещерата в Тайланд. Това написа в профила си във Фейсбук българският журналист Панчо Благоев, който живее в Тайланд.
 

Две компании спорят за правата за филмиране на драматичната история около спасяването на малките футболисти от пещерата...

Публикувахте от Pancho Blagoev в Четвъртък, 12 юли 2018 г.
Още преди да бъдат изведени всичките 13 души, американското студио Pure Flix, което прави вдъхновяващи християнски филми, обяви, че негови хора са били на място за да чуят от първа ръка разказа на спасителите, информира журналистът.

Български журналист в Тайланд разказва за спасителната акция, която целият свят следи

"Сътрудникът на студиото Майкъл Скот, който живее в Тайланд, заяви, че съпругата му е израснала със Саман Гунан, бивш член на морските тюлени Navy Seal, който загина по време на мисията", пише Панчо Благоев.

Щастлив край: Всички деца и треньорът им са изведени от пещерата в Тайланд (ВИДЕО)

"Според базираната в Лос Анджелис компания Ivanhoe Picktures те са били официално избрани от тайландското правителство и флота за разработването на филма. Американските медии цитираха компанията, като заявиха, че филмът ще бъде режисиран от Джон М Чу. Последната му съвместна продукция с Ivanhoe е романтична комедия Crazy Rich Asians", добави журналистът.

Първи кадри на спасените в Тайланд деца: Малките футболисти поздравиха целия свят

Той посочи, че в социалните медии в Тайланд вече възникват опасения, че всеки филм ще се съсредоточи повече върху международните герои, докато омаловажава ролята на тайландците.

Герой без гражданство: Треньорът на спасените от пещерата в Тайланд момчета
 
Предстоят разтвори със семействата на децата за осигуряване на правата за филмиране на тяхната драматична история, съобщи Благоев.