/ БГНЕС
Някои от спасените в Тайланд деца са били извадени от пещерата на носилки, докато са спели, предаде АФП, цитирайки участвал в операцията член на спасителния екип, бивш командос от тайландския военноморски флот.
 
Първи кадри на спасените в Тайланд деца: Малките футболисти поздравиха целия свят

"Някои от тях бяха заспали, други мърдаха пръсти (като че ли бяха) гроги. Но дишаха", обясни капитан Шаянанта Пееранаронг, който беше последният, излязъл от пещерата след спасяването на 12-те млади футболисти и техния треньор, които останаха в нея повече от две седмици.
 
 

หลังได้ทานอาหารเพิ่มพลังงานที่หน่วยซีลดำน้ำนำเข้าไป และแพทย์ทหารที่ผ่านการฝึกในหลักสูตรนักทำลายใต้น้ำจู่โจมตรวจร่างกายทีมหมูป่าทุกคนแล้ว น้องๆส่งเสียงทักทายผู้คนที่รอคอยอยู่นอกถ้ำฝากมาครับ (บันทึกภาพ 03/07/18) #ทีมหมูป่าทีมSEAL #ThainavySEAL

Публикувахте от Thai NavySEAL в Вторник, 3 юли 2018 г.


"Работата ми беше да ги придвижвам" към изхода, добави той, уточнявайки, че децата са били привързани към носилка преди евакуацията. По пътя е имало разположени лекари, които са проверявали състоянието и пулса им.
 
Щастлив край: Всички деца и треньорът им са изведени от пещерата в Тайланд (ВИДЕО)
 

БГНЕС


Вчера ръководителят на управляващата хунта Прают Чан-оча заяви, че спасителите са дали на децата леки успокоителни, за да им помогнат да се успокоят, отбелязва АФП.
 
При тридневната операция по изваждането на младежите на възраст от 11 до 16 години и техния 25-годишен треньор загина член на спасителния екип, който помагаше в носенето на бутилки с кислород. Пещерата е с тесни коридори и беше частично наводнена. Нито един от 13-те младежи не беше тренирал гмуркане, някои не умееха и да плуват.
 
Герой без гражданство: Треньорът на спасените от пещерата в Тайланд момчета

Тайланд се обърна към 13 гмуркачи от световна класа, включително австралиецът Ричард Харис, който е анестезиолог, обясни днес ръководителят на кризисния екип Наронгсак Осотанакорн, подчертавайки, че без този австралийски лекар операцията по евакуирането е щяла да бъде невъзможна.
 
 

ปฏิบัติการที่โลกต้องจดจำ The operation the world never forgets. 18 วัน ที่ผู้คนทั้งโลกรวมใจมาอยู่ด้วยกัน รวมพลังช่วยกันพานักฟุตบอลทีมหมูป่าอะคาเดมี 12 คนและโค้ช กลับบ้าน และเราจะจดจความเสียสละ ความงดงามในจิตใจของเรือโทสมาน กุนัน ตลอดไป Hooyah Hooyah Hooyah

Публикувахте от Thai NavySEAL в Сряда, 11 юли 2018 г.

На видеоклип от спасяването на футболистите, публикуван на Facebook страницата на тайландските военноморски командоси, се вижда, че някои от тях са били изнесени на носилки, с водолазна екипировка и очевидно са упоени.
БТА