/ БГНЕС
Лидерите на държавите-членки на ЕС не постигнаха споразумение относно миграцията на неформалната среща на върха в Залцбург. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск на пресконференция за резултатите от срещата на високо равнище на ЕС.
 
Лидерите на ЕС не постигнаха успех в дискусиите си за миграцията

"В преговорите по миграцията ние не постигнахме споразумение по всички въпроси, но сме в съгласие по отношение на основната ни цел - да се намали притока на имигранти към Европа", каза той. "Ние се съгласихме да засилим усилията си в областите, по които се договорихме и които вече постигнаха резултати: укрепване на външните ни граници и сътрудничество с трети държави", подчерта Туск.
 

БГНЕС


Той призова за засилено сътрудничество с Египет и обеща да направи миграцията основна тема на срещата на върха на ЕС и Арабската лига през февруари 2019 г. в Египет, съобщи ТАСС.
 
Борисов: Спрямо мигрантите водим достатъчно твърда политика (ВИДЕО)

Новата миграционна криза в ЕС е свързана с бързото натрупване на бежанци и икономически мигранти на територията на страните от общността, предимно в Италия, Испания и Гърция.
 
Европейските механизми за разселване на мигранти в други страни на ЕС и тяхното връщане в родината продължават да действат крайно неефективно, а новата инициатива на Европейската комисия за установяване на лагери за имигранти в съседните страни-членки на ЕС все още не е срещнала никаква подкрепа.
 

БГНЕС

БГНЕС