/ / iStock/Getty Images
Един полицай загина и двама бяха ранени при катастрофа на хеликоптер на Филипините, съобщи филипинската полиция, цитирана от ДПА.

Хеликоптерът H125 на "Еърбъс" се разби в горист район край град Реал в провинция Кезон, на 67 км източно от Манила, съобщи Джийн Фахардо, говорителка на националната полиция.
Загиналият полицай е бил част от екипажа на хеликоптера. Пилотът и помощник-пилотът са били спасени и са с контузии и счупвания, добави тя.

Засега няма информация за причините за катастрофата, заяви говорителката, като отбеляза, че хеликоптерът е бил нов и е доставен през януари миналата година. "Според пилота времето също е било добро, когато са излетели", добави тя. "Но е имало и внезапен силен порив на вятъра", който е довел до катастрофата. Хеликоптерът е отивал да вземе ръководителя на националната полиция, поясни още Фахардо.

Всички останали хеликоптери на националната полиция – пет от които са в експлоатация, а два са на ремонт – са спрени от движение, докато следствието изясни обстоятелствата около катастрофата. 
БТА