Джуканович: Имаме отлични отношения със Сърбия
Джуканович: Имаме отлични отношения със Сърбия / снимка: БГНЕС, архив

Никога в новата ни история отношенията между Сърбия и Черна гора не са били толкова добри, както днес. Това каза черногорският премиер Мило Джуканович по време на новогодишната си среща с политическия, икономическия, съдебен и дипломатически елит в Подгорица, цитиран от сръбската държавна телевизия РТС.

„Днес в края на 2013 г. с удоволствие може да констатираме, че отношенията между Черна гора и Сърбия в най-новата история никога не са били толкова добри и това се отнася не само за периода от 2006 г. насам, когато двете държави получиха независимост”, посочи още той.

Според него през изминалата година страната му се е превърнала в стабилизиращ фактор в района, която е уважавана от нейните съседи, ЕС и значимите международни фактори.

БГНЕС припомня, че в началото на този месец, за първи път от десет години, Мило Джуканович направи официално посещение в Белград. През месец септември в Подгорица бе неговият сръбски колега Ивица Дачич.

Тази нощ черногорският парламент гласува бюджета за 2014 г. възлизащ на 1,5 млрд. евро. Той бе подкрепен от 44 депутати от управляващата коалиция. 24 депутати от опозицията гласуваха против, предаде Танюг.