Американският актьор Джони Деп получи Златен медал за заслуги към Сърбия в областта на културата, съобщават сръбските медии. Отличието по повод националния празник на Сърбия му бе връчено от сръбския президент Александър Вучич.

"Нека този медал да бъде олицетворение на моя ангажимент към сръбския народ", каза Деп, цитиран от Танюг. По думите му това е огромна чест и вярва, че няма да я предаде.

Джони Деп в Сърбия - опита ли местната ракия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той приветства присъстващите и благодари специално на хората, които допринасят за развитието на културния живот на Сърбия. "Това наистина е изключителен момент за мен и съм много горд. Имах шанс, преди много години, когато се запознах с един невероятен човек, който щом съзрях разбрах, че не принадлежи на Холивуд. Кустурица ми стана брат, семейството му стана мое семейство, гледах как растат децата му. Това беше връзка, която създадохме от първия ден, каза още Деп", цитиран от "Вечерне новости".

  Холивудският актьор получава отличието за принос към усилията за развитие на сръбската култура.


Джони Деп: Холивуд ме бойкотира

През октомври миналата година Джони Деп бе в Белград, за да рекламира анимационния сериал "Puffins Impossible", който е произведен в Сърбия. В новата анимация за група симпатични малки птички Джони Деп се превръща в Джони Пъф, на когото дава гласа си и някои от характерните си черти.
БТА