Джон Бейли
Джон Бейли / БГНЕС
Президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука Джон Бейли увери колегите си, че отправените срещу него обвинения в сексуални посегателства са неоснователни, съобщиха ТАСС и ДПА като цитират Варайъти.

Бейли е разпространил свое писмено изявление сред членовете на академията. В него се казва, че публикациите в медиите, според които срещу него са подадени няколко оплаквания, не отговарят на истината.
 
И Джон Бейли беше обвинен в сексуални посегателства

Бейли уточнява, че всъщност има само едно оплакване от жена. Той е обвинен, че преди повече от 10 години се опитал да докосне по неподобаващ начин жена, докато двамата пътували в автомобил за снимачната площадка на филм. "Не е имало подобно нещо", отбеляза Бейли. Той увери, че през цялата си кариера е подкрепял жените и се надява, че невинността му ще бъде доказана.

Обвиняват моден фотограф в сексуални посегателства

Седемдесет и пет годишният кинооператор и режисьор Джон Бейли бе избран за президент на Академията за кинематографично изкуство и наука през август м.г. Той от дълги години е неин член. Оператор е на филмите "Омагьосан ден", "Обикновени хора", "Американско жиголо", "Колкото толкова", "Той не си пада по теб", "Как да бъдеш латино любовник", режисьор е на филма "Китайска луна".

 Супермоделът Кейт Ъптън се оплака от сексуален тормоз

Той временно е освободен от задълженията си, които са възложени на един от вицепрезидентите на академията - британската гримьорка Лоуис Бъруел. През 1996 г. тя получи "Оскар" за най-добър грим за "Смело сърце" с участието на Мел Гибсън в главната роля.
БТА