Джо Водопроводчика може да стане Джо Конгресмена
Джо Водопроводчика може да стане Джо Конгресмена / снимка: БГНЕС

Самюъл Уорцълбакър, станал известен на цял свят като Джо Водопроводчика, може би ще се кандидатира за конгресмен на САЩ, съобщава БГНЕС, цитирайки информация на CNN. Ако се кандидатира за Конгреса, това ще бъде през 2010 г. и от името на Републиканската партия. Засега Джо не дава категоричен отговор дали това ще се случи.

„Ето какво ще ви кажа, определено ще се борим. Поне аз ще се боря“, заявява уклончиво той. От конгресния комитет на Републиканската партия заявяват, че биха посрещнали кандидатурата на Уорцълбакър с „отворени обятия“.

Джо влезе в полезрението на световните медии след случайната си среща с Барак Обама по време на предизборна обиколка на тъмнокожия кандидат в Охайо. Впоследствие обаче Джон Маккейн беше този, който преекспонира в публичното пространство водопроводчика без лиценз в опит да извлече политически дивиденти.

По време на заключителния дебат между двамата републиканският кандидат за президент на САЩ обвини Обама, че възнамерява да обложи с по-високи данъци бизнесмените с годишен доход над 250 000 щатски долара, което ще убие в зародиш амбициите на хора като Джо да се захванат със собствен бизнес, превръщайки се от работници в работодатели.