Дим в кабините приземи аварийно два канадски самолета
Дим в кабините приземи аварийно два канадски самолета / Thinkstock/Getty Images

Два самолета на канадската регионална авиокомпания "Портър еърлайнс" бяха принудени да извършат аварийно кацане вчера заради дим в кабините им, съобщиха канадските медии, цитирани от Франс прес.

Първоначално бе съобщено, че самолет, пътуващ от Торонто за Вашингтон, кацнал принудително в централна Пенсилвания, след като екипажът установил дим в кабината и в салона, предаде Асошиейтед прес. Говорител на компанията "Портър Еърлайнс" каза, че турбовитловият самолет се е приземил безопасно на регионалното летище в Уилямспорт. Изпратен е бил друг самолет да превози 66-те пътници до международното летище "Далас".

Самолетът, който излетял от градското летище "Били Бишъп" в Торонто, е бил отклонен от маршрута си 45 минути след началото на полета.

По-късно друг самолет на "Портър еърлайнс" по дестинацията Торонто - Съдбъри (Онтарио) е кацнал аварийно на летището "Пиърсън" в Торонто няколко минути след излитането си от летище "Били Бишъп". Това е съобщил канадски журналист, пътуващ в него. Кабината на "Даш-8" - също турбовитлов самолет, се задимила и командирът на полета бил задължен да направи обратен завой и да кацне на "Пиърсън".

Източник: БТА