Девет задържани в Турция заради атентата в Рейханлъ
Девет задържани в Турция заради атентата в Рейханлъ / снимка: Reuters

Турският вицепремиер Бешир Аталай съобщи, че са задържани девет заподозрени в рамките на разследването на двойния атентат в граничния град Рейханлъ.

За момента девет души са задържани под стража във връзка с атаките, всички са граждани на Турция, каза Аталай на пресконференция.

„Достигнахме най-високи резултати в разследването на терористичните актове. Издирват се още няколко души. Но не смятам, че залавянето им ще отнеме много време", посочи турският министър на вътрешните работи, цитиран от БГНЕС. Той подчерта, че организаторите на терористичните атаки не са свързани със сирийската опозиция или бежанците.

„Вече разполагаме с техни признания. Издирването на съучастници продължава, ние знаем имената им", заяви Муамер Гюлер. По думите му следствието разполага с подробни доказателства, свързани с действията на задържаните, маршрута на техните придвижвания и взривените коли.

При двата взрива в интервал от 15 минути в събота в Рейханлъ загинаха 46 души, 155 бяха ранени, от тях 24 са в тежко състояние, а двама са в критично. Трима загинали бяха извадени изпод развалините днес.