Полицията в Италия и Германия арестува 169 души в мащабна операция срещу калабрийската мафия. Конфискувано е имущество за 50 милиона евро.
 
От италианската прокуратура посочиха, че операцията срещу Ндрагета, е най-голямата в последните двадесет години, а служителите, занимаващи се с борбата срещу мафията, станали по-силни и по-добре обезпечени. По-голяма част от арестите са извършени в Италия, а единадесет са осъществени в Германия.
 
Юли 2010: Италианската полиция иззе имущество на мафията за 1,3 млрд. евро

Издадените заповеди за арест за са били за участие в организирана престъпна група, опит за убийство, пране на пари, изнудване, незаконни оръжия. Сред разследваните има и хора, които вече са в затвора по други обвинения.  
 
Във Федералната република единадесетте са били задържани в провинциите Баден-Вюртемберг, Бавария, Хесен, Северен Рейн-Вестфалия по обвинение в изнудване и прани на пари, съобщиха от германската полиция.
 
Арестуваха голям мафиотски бос в Италия след 20 години издирване

Смята се, че босът на групата е 71-годишният Джузепе Фарао, който излежава доживотна присъда, но дава инструкции чрез своето семейство и приближени от разположения в Калабрия град Чиро Марина.
 
Италианската полиция откри 4 млн. евро в градината на наркотрафикант

В мащабната операцията срещу мафията участва и ЕвроЮст - орган на ЕС за съдебно сътрудничество.