Те украсяват улиците на Ню Йорк вече повече от век
В Ню Йорк е сезонът на празниците. Улиците са пълни с посетители и местни жители, които искат да зърнат тазгодишните шедьоври на изкуството, предава Voice of Ameriva (VOA). Те са представени на емблематичните за града екрани, разположени по витрините на големите универсални магазини и малките търговски обекти. Хората споделят, че никога не остават разочаровани и с удоволствие пазаруват.

50 000 светлини: Коледната елха на Рокфелер център засия в Ню Йорк (СНИМКИ/ВИДЕО)

В дигиталната ера в която се намираме тези дисплеи се оказват не само забавление за купувачите, но те и осигуряват реални финансови ползи за търговците.

Професор Ан Конг от Fashion Institute of Technology казва, че витрините са жизненоважен инструмент за малките бизнеси. По нейни думи те служат като мост между физическия и цифровия свят за търговията на дребно и предлагат чудесни възможности за разказване на истории и ангажиране на клиентите по начин, който никоя онлайн платформа не може да възпроизведе".

В очакване на празниците: Коледната украса по света (СНИМКИ)

Витрини украсяват улиците на Ню Йорк вече повече от век. "Празничните прозорци, както и прозорците като цяло, са от края на 1800-та година или началото на 1900-та година. Те винаги са били подарък за града", разказва Ан.

"Когато проектирахме витрините, наистина се стремяхме да събудим детето във всеки от нас. Малките щрихи и детайлите като блясък и бонбони, от които е направено едно яке, наистина изненадват и радват зрителя", разказва търговецът Джон. То споделя, че тези витрини привличат и онлайн купувачите да влязат във физическите магазини. 

Ако съдим по оживлението пред тези впечатляващи екрани, празничните витрини ще останат традиция в Ню Йорк още дълги години, информира Voice of Ameriva (VOA).
 
Voice of America/Nova.bg