/ БТА
Емблематичната коледна елха пред центъра „Рокфелер“ бе осветена от над 50 000 разноцветни лампички в сряда вечерта, под погледите на стотици зрители, събрали се за празничната традиция в Ню Йорк, съобщава АП. 

Огромното дърво - 12-тонен, 80-метров норвежки смърч от щата Ню Йорк - беше украсено с около 8 км LED светлини и увенчано с 450-килограмова звезда, покрита с 3 милиона блестящи кристали.

На церемонията по откриването в Манхатън се изявиха Шер, Бари Манилоу, Кели Кларксън и др. 

БТА

Започнала през 30-те години на миналия век, традицията на коледната елха привлича хиляди посетители в града всяка година по време на празничния сезон.
 
Дървото ще свети от 5 ч. сутринта до полунощ всеки ден до 13 януари. В деня на Коледа елхата ще свети 24 часа.

В очакване на празниците: Коледната украса по света (СНИМКИ)

Полицията беше предупредила за възможността протестиращи да прекъснат събитието, тъй като неотдавнашните събирания в Ню Йорк привлякоха активисти, които се опитват да насочат вниманието към войната между Израел и „Хамас“

БТА

Видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, показаха много протестиращи с палестински знамена, струпани пред сградата на „Нюз корп“ недалеч от мястото на елхата.

БТА

В сградата се помещават Фокс нюз, „Уолстрийт джърнъл“ и „Ню Йорк пост“. Кадри от мястото на събитието показаха няколко протестиращи, които влязоха в сблъсък с полицията пред сградата на медийната компания, но запалването на елхата не беше прекъснато.
Христо Кьосев/БТА