Чейни: Държим Грузия един ден да стане член на НАТО
Чейни: Държим Грузия един ден да стане член на НАТО / снимкa: БГНЕС
Американският вицепрезидент Дик Чейни, който е на посещение в Грузия заяви, че САЩ "твърдо подкрепят присъединяването след време на тази страна към НАТО", предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС. Чейни изрази "сериозни съмнения" в надеждността на Русия като международен партньор.

"Америка подкрепя твърдо програмата за присъединяване на Грузия към НАТО и нейното интегриране след време в Северноатлантическия съюз. Грузия ще бъде в нашия Алианс", подчерта вицепрезидентът на САЩ. По-нататък той заяви: "Действията на Русия в конфликта с Грузия пораждат сериозно съмнение относно нейните намерения и нейната надеждност като международен партньор и то не само в Грузия, а и в целия район и дори в международната общност."

Американският вицепрезидент Дик Чейни пристигна в Тбилиси, за да изрази подкрепата на Вашингтон за Грузия в кризата с Русия. Тбилиси е вторият етап от неговата обиколка в бивши съветски републики, предприета с цел да пледира за подкрепа на Грузия.

Вчера той беше в Азербайджан, а след Грузия му предстои посещение в Украйна. В Тбилиси Чейни ще разговаря с президента Михаил Саакашвили.