/ ThinkStock/Getty Images
Парковете в Париж са затворени за посещения заради силни ветрове, съобщи в Туитър кметството на френската столица. "Парковете, градините и гробищата са затворени заради неблагоприятните метеорологични условия", се казва в съобщението.

Националната метеорологична служба "Метео Франс" обяви, че заради бурния вятър въвежда предпоследната, "оранжева" степен на тревога в 44 департамента във Франция, включително в района на Париж - Ил дьо Франс. По данни на службата във вътрешността на страната се очакват ветрове с пориви със скорост до 110 км/ч, а в департаментите на атлантическото крайбрежие - до 130 км/ч.

"Метео Франс" предупреди, че лошото време може да се отрази на работата на въздушния, морския и железопътния транспорт и да причини прекъсване в електроснабдяването и телефонните връзки.

Синоптиците приканиха жителите по възможност да не пътуват и да приберат на закрито всички предмети, които може да бъдат отнесени от вятъра.

Силни ветрове създават проблеми и на организаторите на годишните карнавални шествия в цяла Западна Германия, а едно от тях дори е отменено.

Организаторите на традиционно големи карнавални шествия в градове като Майнц, Кьолн и Дюселдорф се отказаха от участието на коне в днешните прояви. Кьолн се отказа и от знамената и транспарантите, а шествията в Дюселдорф и Мюнстер бяха отложени с два часа. Град Ботроп в района на Рур направо отмени парада си.

Заради силен вятър десетки полети от летище Схипхол в Амстердам имаха закъснение или бяха отменени. Според сайта на летището са отменени около 70 европейски полета.

Националният метеорологичен център предупреди за ветрове със скорост до 90 км/ч по холандскотокрайбрежие.
БТА