/ БГНЕС
Сградата, пълна с хора под карантина заради коронавируса, се срути в събота
Най-малко 20 души са загинали в пълния с хора хотел, който рухна в събота през нощта. Те бяха поставени под карантина в сградата, след като се върнали от заразената с коронавирус провинция Хубей, предаде БГНЕС.

Поне 61 души бяха извадени от развалините на 5-етажната сграда, но колко са останали под нея така и не стана ясно. На пресконференция местните власти от град Цюанчжоу казаха, че жертвите не са 10, както се смяташе досега, а поне два пъти повече. Също така има хора в неизвестност.

Под развалините на рухналия хотел в Китай остават 22 души, издирването продължава

12-годишно момче каза на журналисти в града, че майка му не е нито сред спасените, нито сред загиналите. От спасените 61 души над 40 са били с различни наранявания.

Първият етаж на хотела бил в ремонт преди китайската Нова година и се предполага, че строителните екипи са компрометирали устойчивостта на цялата сграда. Все още не е установено какво е предизвикало рухването. В Китай често има инциденти с нови сгради. Строителният бум в страната води до все по-голямо търсене на строителни работници, както и до бързане в опит да се гонят крайни срокове.