На Острова ще бъдат открити не повече от 35 изборни секции за изборите за български парламент на 4 април
На Острова ще бъдат открити не повече от 35 изборни секции за изборите за български парламент на 4 април / iStock/Getty Images
Британските власти са уведомили с нота Министерството на външните работи на Република България, че дават съгласие за образуването на не повече от 35 избирателни секции за изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г. на територията на Великобритания. В нотата се посочва, че правителството насърчава всички граждани да упражнят своето право на вот, добавят от МВнР.

Българите в Словакия ще могат да гласуват на 4 април

Гласуването следва да се проведе при спазване на всички мерки, наложени във връзка с разпространението на коронавируса в страната. Организацията на изборите трябва да е съобразена с правилата и указанията, публикувани на правителствения сайт www.gov.uk/coronavirus.
 
В ЦИК вече има 13 934 потвърдени заявления за гласуване от чужбина

При разкриване на избирателни секции трябва да се следват и правилата в отделните области във Великобритания. Конкретни указания могат да бъдат намерени на следните линкове:

- За Шотландия: https://www.gov.scot/coronavirus-covid-19/

- За Уелс: https://gov.wales/coronavirus-regulations-guidance#section-48600

- За Северна Ирландия: ttps://www.nidirect.gov.uk/articles/coronavirus-covid-19-regulationsguidance-what-restrictions-mean-you.

Източник: МВнР