Бос на руската мафия бе убит в Сочи
Бос на руската мафия бе убит в Сочи / снимка: БГНЕС, архив

Бос на руската мафия бе убит в Сочи - градът домакин на следващите Зимни олимпийски игри през 2014 г., предаде Франс прес.

31-годишният Едуард Какосян, по прякор Карас, бил застрелян до бензиностанция в центъра на бъдещата олимпийска столица. Издирвани са двама младежи, избягали от местопрестъплението с мотоциклет.

Карас е бил близък до Аслан Усоян, ранен през септември в Москва, близо до Кремъл. 73-годишният Усоян, по прякор Дед Хасан, е в конфликт с други мафиоти за подялбата на "търговска империя", съставена от многобройни фирми, получили средства от частни инвеститори, за да построят сгради в Сочи за предстоящата Зимна олимпиада.

Въпросната "империя" била контролирана от друг "кръстник" на руско-грузинската мафия - Захар Калашов, арестуван в Испания и осъден през юни на седем години затвор за пране на пари.

Според руски медии уреждането на сметки във връзка с инвестициите в Сочи е станало причина за убийството и на друг руски мафиотски бос. 37-годишният Алик Сочински, който живее в бъдещата олимпийска столица, бил убит в Москва през февруари миналата година, допълва БТА.

Сочи се превърна в огромна строителна площадка, със 107 строителни обекта, сред които централният стадион, зимен дворец на спорта и център със зимна пързалка.