/ iStock/Getty Images
Бившият премиер на Словения Янез Янша призова словенците да се въоръжат законно, след като преди няколко дни в Любляна пропалестински демонстранти обиждаха евреите и призоваваха за унищожаване на Израел, предаде СТА.

"Няма шега. Въоръжете се. Законно", написа Янша в социалната мрежа Екс.

"Благодаря на всички, които предадоха този призив, дори на онези, които не искат (да се въоръжават). Имам предвид радикализираните медийни звезди, които по време на пандемията от ковид всекидневно призоваваха за незаконно поведение, а сега се ужасяват, когато някой своевременно предупреди за опасност и призовава към законно поведение", написа Янша.

Срещу войната в Газа: Хиляди пропалестински демонстранти излязоха в много градове по света

"В центъра на Любляна група привърженици на "Хамас" обиждаха евреите и призоваваха за унищожаване на Израел. За съжаление, някои служители на сегашната правителствена коалиция в Словения също участваха в митгинга. Той беше организиран със съдействието на неправителствени организации, които са щедро финансирани от правителството. Това беше шокиращо, отвратително оплюване на жертвите на тероризма. Независимо от това, по-голямата част от словенците подкрепят Израел в неговата защита на живота и сигурността на собственото му население и в усилията му да изкорени терористичната "Хамас" веднъж завинаги", написа Янша в социалната мрежа.
Райна Асенова/БТА