Хю Едуардс
Хю Едуардс / БТА

Хю Едуардс, бившият водещ на новините в BBC, се призна за виновен по три обвинения в правене на неприлични снимки на деца.

Едуардс призна престъпленията на кратко изслушване в Уестминстърския магистратски съд в Лондон на 31 юли, съобщи британската обществена медия.

Бившият водещ беше арестуван през ноември миналата година и обвинен през юни.

Обвиненията са свързани с 41 изображения, които са били споделени в чат в WhatsApp между 2020 и 2022 г.

След скандала със секс снимки: Хю Едуардс напусна Би Би Си

Едуардс е обвинен, че е имал на телефона си 6 изображения от категория А - най-сериозната класификация на неприлични изображения. Той също така е обвинен, че е имал 12 снимки от категория В и 19 снимки от категория С.

От Метрополитен заявиха, че обвиненията са отделни от други твърдения, които бяха широко отразени и разследвани миналата година.

„Тези твърдения не са били част от въпроса, който е бил разгледан от полицията през юли 2023 г. Те бяха разследвани отделно като самостоятелен случай“, заяви говорител на полицията.

Едуардс напусна BBC през април. Преди това той беше най-известният и най-добре платеният водещ на новините в корпорацията, един от основните водещи на новините в „Десет часа“ и често беше избиран за водещ на репортажи за големи национални събития.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

БГНЕС